U14-es összefoglaló – Továbbra is 100%-os a csapat

2023-10-11

Mint a legutóbbi cikkünkben (https://szufc.hu/remek-szezonkezdet-az-u14-nel/) beszámoltunk róla, igencsak jól kezdte a szezont U14-es fiú, nagypályás csapatunk, hiszen háromszor is nyerni tudtak, sorozatban a Dunaföldvár (2-0), a Nagykanizsa (10-0), majd a Siófok (5-4) csapatai ellen. Az azt követő három fordulóban is folytatták a sort (Pvsk 6-1, Baja 6-1, Nagyatád 7-0). Vajda Balázs csapatkapitány, Kovács Balázs gólkirály jelölt, illetve Dr. Balogh István vezetőedző mondta el a tapasztalatait az elmúlt hetekről. 

“Az eredmények önmagukban semmit sem jelentenek az utánpótlásban, csak akkor ha a játékosok folyamatosan fejlődnek is, pont ezért is szívből gratulálok minden játékosomnak, hogy a fejlődésük az eredményeinkben is megmutatkozik! Az első három forduló sikerei után sem dőltünk hátra, ugyanúgy edzettünk tovább, mint előtte. A Pvsk csapata jól felkészülten érkezett hozzánk, sokáig szoros volt a mérkőzés állása, azonban játékban magabiztosabbak és gyorsabbak voltunk, így végül 6-1 arányban tudtunk nyerni. Nagyon hasonló volt a Baja elleni mérkőzésünk, mind az eredmény kialakulásában, illetve a mutatott játékot tekintve egyaránt. Nagyon tetszett, hogy mind a két derbin kijött az erőnléti fölényünk, ezért is tudtunk magabiztosan 6-1-re legyőzni, két ilyen kiváló csapatot. Persze sok a tanulni való még, voltak periódusok, amikor nem ment jól a játék, főleg a Nagyatád ellen, azonban a csapat erejét tükrözi, hogy ennek ellenére is 7-0 arányban tudtuk itthon tartani a három pontot. ” – foglalta össze Dr. Balogh István, vezetőedző.

“Először is nagyon meg vagyok elégedve a csapat teljesítményével! A nyáron nagyon sokat készültünk erre a szezonra, majdnem mindneki 100%-ban itt volt az edzéseken. Ennek eddig meg is van az eredménye, eddig hatból hat meccset sikerült megnyerni, de meg nagyon hosszú idő van a bajnokság végéig. Nagy álmunk a bajnoki elsőség és ha ugyan így keményen, alázatosan dolgozunk tovább, akkor bajnokok lehetünk, de mindezek előtt sokkal fontosabb, hogy folyamatosan fejlődjünk. Nagyon nagyon jó a csapat egység, igaz vannak néha kisebb összezörrenések, de a mester ezeket mindig nagyon jól kezeli. Az eddigi hat meccs nagyon jól sikerült, a tavalyi bajnokot is megtudtuk verni. A szülők is nagyon sokat segítenek, nem csak a foci terén hanem, azon kívül is nagyon sok mindent köszönhetünk nekik, mint például, hogy visznek minket idegenbeli meccsekre. Sokan szurkolni is kijönnek a találkozóinkra. Mesterünk szabad idejében is sokat foglalkozik velünk és egyéni képzéseket is tart nekünk. Több csapatépítőnk is van, rendszeresen együtt járunk az NB3 felnőtt mérkőzéseire is. Nem állunk meg, ugyan ilyennek kell maradnunk, szerényen menni tovább! Hajrá Szekszárd!” nyilatkozta Vajda Balázs, csapatkapitány.

“ A 6/6-os győzelemről a véleményem az, hogy nagyon sokat edzettünk a  nyáron. Ha fújt, ha esett, ha 40 fok meleg volt, mindenki ott volt minden edzésen. A meccseket úgy szoktuk megnyerni, hogy mindenki belead mindent és mindenki úgy áll hozzá hogy képesek vagyunk rá és igyekszik mindenki betartani az edzőnktől kapott utasításokat. Ez nagyon fontos szerintem, hogy mindenki így álljon hozzá a meccsekhez. Van néha olyan, hogy feszültség van a pályán, de vissza tudunk rendeződni fejben. A mester szerint a legfontosabb, hogy mentálisan rendben legyünk, utána jön majd a többi. Ezt minden nap elmondja nekünk. A csapatban az összhang nagyon jó ,nincs veszekedés, ha gólt lövünk, akkor mindenki örül, nincs kivétel, hiszen nem egy ember rúg gólt, hanem az egész csapat. Minden ellenfélnek úgy megyünk neki, hogy ők a legerősebbek, soha nem becsüljük le őket. Nagyon örülök, hogy ebben a csapatban játszhatok. Csatárként jó érzés vezetni a góllövőlistát, de ez a társaimnak ugyanúgy az érdeme, hiszen folyamatosan kiszolgálnak.” – mondta Kovács Balázs, gólkirály jelölt.

Az eddigi 6 mérkőzés után +30-as gólaránya van a csapatunknak. 36 rúgott gól mellett, 6 gólt kaptunk. Az együttes jövő héten a Kaposvölgye csapatát fogadja, majd a Peac otthonában zárja az első kört. Utána megkezdődnek a visszavágó mérkőzések.

A Szekszárdi UFC U14-es csapatunk kerettagjai: Asztalos Vajk, Berta Gergő, Balogh Zalán, Bogdán Milán, Demény Zoltán, Dömötör Dorián, Fekete Máté, Gyarmati Zsülien, Gyenes Kristóf, Gyenes Szilárd, Kadosa-Hajnovits Áron, Kiss Dávid, Kiss Endre, Kovács Balázs, Kovács Sándor, Moszbauer Balázs, Nagy Sebestyén, Nagypál Bence, Onoka Zsombor, Pál Zétény, Tusa Csaba és Vajda Balázs.

Támogatók

 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a