Klubtörténet

1911

Az első egyesület megalakulása Szekszárdi Sport Club néven. Ezt követően 1913-ban megalakult a Szekszárdi Törekvés SE, amely véglegesen 1950-ben szűnt meg.

1924

Új egyesületként a vasutasok létrehozták a Szekszárdi Turul SE-t, majd megalakult Tolna Vármegye Sportegyesülete 1931-ben.

1942

A háborúhoz közeledve levente bajnokságok szerveződtek: előbb megalakult a Szekszárdi Levente, majd 1942-ben a Szekszárdi Polgári SE Cserkészek csapata. A háború befejeztével a Szekszárdi Törekvés SE képviselte a várost a sportágban.

1949-52

Megindult a sportág tömegesítése, sorra alakultak a szekszárdi intézményekre, üzemekre támaszkodó egyesületek, amelyek alacsonyabb osztályú bajnokságokban szerepeltek. Ebben az időszakban alakultak meg azok a klubok, amelyek hosszabb távon jelentették a város labdarúgását:

– Szekszárdi Dózsa SE (1950)

– Szekszárdi Építők SE (1951)

-Szekszárdi Petőfi SE (1953)

Az Építők SE – később Gépjavító SE – a megszűnéséig (1968) a megyei I. osztályban szerepelt. A két magasabb célokat kitűző egyesület, a Petőfi és a Dózsa 1957-ben fuzionált – Bástya néven szerepelt –, de a sikertelen „házasság” egy év után felbomlott.

1992

A Szekszárdi Dózsa elnevezés egészen 92-ig megmaradt. A városi sportiskola labdarúgó szakosztályának megalakulása (1975) nagy minőségi változást jelentett az utánpótlás-nevelés területén. Huszonöt év alatt 28 utánpótláskorban lévő, Szekszárdon futballozó játékos került az élvonalba. A nemzeti válogatottban is szerepelt Hahn Árpád, Fehér Csaba, Nikolov Balázs, Rodenbücher István. A Dózsa SE 1992-ben megszűnt, két évig Polgári SE néven indult a másodosztályban, majd a 1993/94-es bajnokság végén kiesett.

2009

December 16-án a Stefán Ételbárban tartott sajtótájékoztatón a Szekszárdi UFC életében fontos bejelentést hoztak nyilvánosságra. Az egyesület új támogatókra talált: Tolnatej Zrt., Tolnagro Állatgyógyászati Kft., Tarr Kft., Gemenc Volán Zrt., Szekszárd MJV Önkormányzata, Alpiszig, Tóth-ÖKO, Bella Napoli Pizzéria, JAKO Magyarország Kft., Lián kertészeti Kft., Stefi munkaruházati bolt. Az egyesület új neve Tolle UFC Szekszárd lett.

Sorozatos névváltoztatások után jelenleg az NB III-ban szerepel a Szekszárdi UFC felnőttcsapata – nagyrészt saját nevelésű játékosokkal –, kiemelt figyelmet fordítva az utánpótlás-nevelésre.

Dózsa zászló   Dózsa zászló   Dózsa zászló   Dózsa zászló

2011-2013

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) még 2011 őszén hagyta jóvá klubunk sportfejlesztési programját. A szövetség akkori határozatában – különböző jogcímeken – közel 250 millió forintot ítélt meg a társasági adóból (tao) levonható sporttámogatások révén. Az adóforintok nagy részét infrastruktúra-fejlesztésre adták, kisebb szelet jutott az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos feladatokra, illetve a személyi ráfordításokra. Mivel sokáig semmi nem történt az ügyben, az MLSZ 2013. júliusában meghosszabbította a pályázat határidejét.

2014

November 13-án a változásra szavazott a klubtagság: a tisztújító közgyűlés Fehér Attila helyett Kárpáti Zoltánt választotta meg új elnöknek. A korábbi háromról öt tagra bővült az elnökség. A régi irányító testületből csak Alessandro Arena maradt, mellé elnökhelyettesnek Gárdi Gábort, tagnak Keszthelyi Szabolcsot és dr. Sztruhár Sándort jelölték a küldöttek. A számvizsgáló bizottság elnöki pozíciójára Till Zoltán, Bíró Ferenc és Vass Péter egyhangú szavazás után kapott felkérést.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2015 február végén tartott közgyűlésén úgy döntött, hogy a büdzsé tartalék keretének terhére biztosítja az új öltöző építésének, valamint a régi rekonstrukciójának 83 millió forintos önrészét. A projektmenedzsmenti és műszaki ellenőri feladatok ellátására a Szekszárdi Városfejlesztési Kft.-t jelölte ki a helyhatóság. Amennyiben a közgyűlés nem szavazta volna meg az önerőt, úgy egyesületünk elbukta volna a pályázati támogatást.

2015

Márciusában tették le az alapkövet, a terveknek megfelelően nyolc hónappal az első kapavágás után november 12-én, csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták a szekszárdi futballklub új öltözőépületét.

A sporttelephely felújítási programban a társasági adóból levonható sporttámogatások révén 13 öltöző lett kialakítva az öltözőkomplexumban. Az 1260 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkező épületben az öltözők mellett modern kiszolgáló helyiségek, két iroda, tárgyalóhelyiség, médiaszoba, mosoda és szertár, valamint orvosi- és doppingszoba is van. A büféként üzemelő épületet szintén felújították, s összekötötték a régi létesítménnyel. Az új épület mellett a közművek teljes felújítása is megtörtént. A kivitelező a szekszárdi székhelyű Sugár Kft. volt.

Klubunk jelenlegi taglétszáma:
– ovi foci: 130 gyerek
– iskolai program: 100 gyerek
– bázis korosztály: 110 fő U7-U12
– versenyző korosztály: 80 fő U12-U19
– női futsal: 60 fő
– felnőtt labdarúgás: 50 fő NB III és Megye II.

Elnökség

A 2014. november 13-ai tisztújító közgyűlés óta Kárpáti Zoltán az új elnök. Elnökségi tagok: Alessandro Arena, Gárdi Gábor, Keszthelyi Szabolcs. A számvizsgáló bizottság elnöke Till Zoltán, továbbá Bíró Ferenc. Újabb közgyűlés összehívása 2018. év végére esedékes.

2019. március 27-ei tisztújító közgyűlésen Kárpáti Zoltánt választották újra a Szekszárdi Utánpótlás-nevelő Futball Club elnökének. A klubtagok megszavazták a közhasznúvá válást. Az alelnök ismét Gárdi Gábor lett, a négytagú elnökségbe Alessandro Arena, Kerekes Csaba, a Metmark Kft. ügyvezetője, Sztruhár Sándor, a Paksi Ipari Park Kft. ügyvezetője, valamint Tarr János, a Tarr Kft. ügyvezetője került be. Tiszteletbeli elnöknek Gyurkovics János önkormányzati képviselőt választották. Az elnök és az új elnökség megbizatása négy évre szól.

 

 

 

Támogatók

 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a