Az első helyről vonul U14-es csapatunk a téli pihenőre

2023-12-09

U14-es csapatunk az első helyen várhatja a tavaszi folytatást, amelyre nagyon régen volt példa a Szekszárdi UFC fiú utánpótlás csapatait tekintve. Dr. Balogh István gárdája egy hullámvölgyből jött ki, hiszen 9 győzelem után, zsinórban háromszor is kapituláltak, a Siófok, a PVSK illetve a Baja csapata ellen. Azonban az utolsó mérkőzésen szerencsére sikerült itthon tartani a 3 pontot a Nagykanizsa együttesével szemben. A bajnoki fordulóról, illetve az őszi teljesítményről dr. Balogh István vezetőedző, illetve a keret három legfiatalabb játékosa nyilatkozott. Onoka Zsombor és Kiss Endre januárban csatlakoztak az egy évvel idősebbekhez, Bogdán Milán pedig nyáron került fel az U14-es csapat kötelékébe.

„Az idei szezon egyik legszebb játékát mutatva, a legnagyobb arányú győzelmünkkel tudtuk első helyen zárni az őszi félévet. Szívből gratulálok az egész csapatnak a nyár óta belefektetett rengeteg energiáért, alázatért, kitartásért! A szezon végére megfogyatkoztunk – a sérülések, illetve betegségek végett, amelyeket néhány mérkőzésen már nem bírtunk el. Több csapat előttünk jár még, azonban ez a csapategységet dicséri, hogy ennek ellenére az első helyen várhatjuk a tavaszi folytatást. Kezdeményezően, gólra törően igyekeztünk játszani, amely meglátszik a 13 mérkőzésen szerzett 70 találatunkból. A védekezésünk egy – két mérkőzéstől eltekintve jól működött, összesen 22 gólt kaptunk. A 13 lejátszott találkozóból 10 alkalommal hagytuk el győztesen a pályát, illetve 3 alkalommal vereséget szenvedtünk. Az egyéni teljesítményeket tekintve kiemelném, hogy Kovács Balázs 24 találattal vezeti a góllövőlistát, illetve, hogy Moszbauer Balázs a második legkevesebb gólt kapta a bajnokságban. Ha megmarad az egység és a fiúk továbbra is törekedni fognak a fejlődésre, akkor szép tavaszt jósolok a csapatnak. Hálásan köszönöm szépen Polyák Antal – kapusedző, illetve Teszler Vendel – szakmai vezető segítségeit, továbbá nagy köszönettel tartozok a szülőknek is, akik végig támogattak minket az egész félév során.” – nyilatkozta dr. Balogh István, vezetőedző.

„Azt gondolom, hogy a mostani meccsel bizonyítottuk be, hogy képesek vagyunk az első helyezést elérni és megtartani. A Nagykanizsa ellen felszabadultan játszottunk, ennek köszönhetően sok helyzetünk volt, amit jól  ki tudtunk használni. Most ránk fér egy kis pihenés, hogy tavasszal megvalósíthassuk az álmainkat. Köszönöm a csapatnak és mesterünknek, hogy idáig már eljutottunk!” – foglalta össze Onoka Zsombor.
„Először is gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Három vereség után a szezont így mégis sikeresen zárjuk! Utolsó őszi meccsünkön a Nagykanizsa csapát fogadtuk. A hideg, szeles idő ellenére is összeszedetten, fegyelmezetten játszottunk. Az első félidőre már megszereztük a vezetést. A helyzeteket sikeresen, csapatmunkával kijátszottuk. A második Játékrészre sem lankadt a figyelem. A labdát szinte végig mi birtokoltuk, így újabb 3 ponttal gazdagodott a csapatunk. Az őszi szezont személy szerint nem kezdtem jól, egy sérülés több hétre kényszerpihenőre tett. De meglátásom szerint nagyon jó, összetartó a csapatunk, köszönhetően Pilubának, aki az edzéseken, meccseken és a magánéletben is 100%-ban támogat minket. Vannak klubok, akik még előrébb vannak nálunk, de mi azon vagyunk, hogy a lemaradásunkat ledolgozzuk, haladjunk előre a célunk felé. Alázattal, fegyelemmel, szorgalommal ez még sikerülhet is. Büszke vagyok a csapatomra a szezonban nyújtott teljesítményért, egy nagyon jó mérleggel zártunk.” – értékelt Bogdán Milán.
” A meccset magabiztosan nyertük meg. Élveztük a játékot, melyre szívvel lélekkel készültünk. A sok beteg és a sérült csapattárs ellenére is eredményesen zártuk az őszi szezont. Örülök, hogy ebben a csapatban játszhatok. Sokat kell még fejlődnünk, de jó úton haladunk. Hajrá Szekszárd!” – osztotta meg gondolatait Kiss Endre.

Támogatók

 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a