Bajnok lett U13-as csapatunk, kiváló szezon áll mögöttük

2023-06-23

Nagyon sikeres szezont tudhat magáénak a Szekszárdi UFC U13-as csapata. Legutóbb Vizdár Zsolt klubmenedzser, illetve Mészáros István és Arena Ármin helyi klublegendáink adták át a bajnoki címért járó díjakat.

Április végén már megírtuk (https://szufc.hu/csucsformaban-jatszanak-u13-as-jatekosaink/?fbclid=IwAR3S4STa5UuR1TPgdlb3LALmhABxynBtWUKEkTCWPvtOVLN7dP84gIbWkcc), hogy csúcsformában játszanak fiaink, amelyet folytattak egészen a bajnokság végéig, egyedül a Siófok FC tudta őket megállítani az utolsó fordulóban. Továbbá veretlenül futsal bajnokságot nyertek, illetve a nagypályás bajnokságban is tetszetős, kezdeményező felfogású, gólratörő játékkal kápráztattak el minket. Minden sorozatot figyelembe véve összesen 283(!) gólt lőttek fiatal tehetségeink!

Ezúttal Dr. Balogh Istvánt, U13-as csapatunk vezetőedzőjét kérdeztük a szezon tapasztalatairól:

“Mondhatni, hogy nagyon sikeres szezonon vagyunk túl. Rengeteget fejlődtek a fiúk. Nyáron szinte teljesen a nulláról kezdtük el a csapatépítést. Legfontosabbnak tartom kiemelni, hogy igazi közösséggé, egységgé váltunk, képesek voltunk mindent megtenni egymásért. Öröm a fiúkra nézni akár a pályán vagy a pályán kívül is, a szüleikkel, hozzátartozóikkal kiegészülve egy igazi nagy család lettünk. Továbbá a korosztályos követelményszinteket megtanulták a játékosok, szorgalmasan jártak az edzésekre, befogadóan álltak a fejlődésükhöz, mind technikailag, taktikailag, fizikálisan és nem utolsó sorban mentálisan is fényévekkel túlszárnyalták az őszi önmagukat, amelyek a tavasz folyamán már az eredményeinkben is megmutatkoztak.”

Mi történt, hogy ekkora fordulat következett be az tavaszra?

“Addigra érett be a kitartás és a szorgalom eredménye. Idő kellett még igazi csapattá kovácsolódtunk. Én már az ősszel is láttam, hogy nagy potenciál rejlik a játékosokban, végig hittem a fiúkban! Álláspontom szerint egy csapat csak akkor juthat fel a csúcsra, ha az edzőjük végig bízik bennük, támogatja őket mindenben! Ugyanaz a keret szerepelt a tavasszal, mint az ősszel, így egyértelműen elsődlegesen ez a fiúk érdeme, akik mindent meg is tettek a fejlődésük érdekében. Nagyon büszke vagyok Rájuk! Fontosnak tartom kiemelni, hogy a mérkőzéseken való győzelem számomra mindig másodlagos volt. Ugyan a győztes mentalitást meg kell tanulniuk a fiúknak, minden meccsen győzni akartunk, de az nem mehetett a fejlődés rovására, így a sok szép eredményt inkább egy pozitív következményként értékelem, melyek között megemlíteném a rengeteg szerzett gólunkat, továbbá tavasszal a nagypályán 10 mérkőzésen át tartó kiváló szériánkat, illetve természetesen nem utolsó sorban a 16 mérkőzésből 15 győzelemmel, illetve 1 döntetlennel – veretlenül megnyert futsal bajnokságunkat is!”

Kiket emelnél ki a szezon során nyújtott teljesítményük miatt?

“Először is hálásan köszönöm szépen a szülőknek, hozzátartozóknak és a Szekszárdi UFC-nek az egész éves kitartó támogatást! Hálás vagyok Bierer Zoltán, Török Bálint, Teszler Vendel és Polyák Antal edzőkollegáimnak, akik szintén nagyon sokat segítették a játékosok fejlődését. Kiemelendő Kovács Balázs 86 gólja mellett, Dömötör Dorián 48 gólpassza, illetve, hogy Moszbauer Balázs és Kovács Balázs bekerültek az U13-as Dél-Nyugat Válogatott keretébe vagy, hogy Vajda Balázs a sérüléses eseteken kívül soha egy edzést sem hagyott ki, illetve nem mehetek el az mellett se szó nélkül, hogy Kovács Sándor a futsal döntő mérkőzésein egymaga 5 (!) gólt szerzett! Továbbá a védelem és a kapusaink is jól remekeltek, kevés gólt kaptunk! Mindent egybevetve az összes játékost külön kiszeretném emelni, akik részesei voltak ennek a csodálatos szezonnak. A nagypályás és a futsal keretek tagjai: Benkő Péter, Bogdán Milán, Gyarmati Zsülien, Hoffmann Bence, Kiss Dávid, Kiss Endre, Kovács Balázs, Márton Milán, Onoka Zsombor, Asztalos Vajk, Balogh Zalán, Dömötör Dorián, Fekete Máté, Gyenes Szilárd, Gyenes Kristóf, Kadosa-Hajnovits Áron, Kovács Sándor, Moszbauer Balázs, Nagypál Bence, Tusa Csaba, Vajda Balázs!

Jövőre a 8+1-ről már a 10+1-es nagypályás bajnokságban fognak szerepelni, mik a kilátások?

“Nagyon örülök, hogy együtt tudjuk folytatni a játékosokkal a 2023/2024-es szezonban is, már U14-es nagypályás csapattal! Nagyobb lesz a pálya és a kapu mérete is, illetve emelkedik a létszám. Mondhatni most kezdődik el nekik az az időszak amiért már egészen kis koruk óta járnak focizni – a nagypálya! Említettem, hogy sokat fejlődtek, azonban most lesz igazán fontos, hogy kitartóak maradjanak. Kezdődik a lázadó, serdülőkor, ilyenkor szokott történni a legnagyobb lemorzsolódás, azonban én hiszem és tudom, hogy ezek a nagyszerű gyerekek minden akadályt megtudnak ugrani és nem fogják feladni! Nem titkolt célom, hogy amellett, hogy továbbra is fanatikusan szeretik ezt a nagyszerű sportágat, minden játékos a felnőtt szintig eljusson, illetve, hogy pár év múlva minél többen be tudjanak mutatkozni a Szekszárdi UFC felnőtt csapatában! Akkor éreznem majd azt, hogy igazán hozzá tudtam tenni edzőként a fejlődésükhöz. Lesznek új csatlakozóink is a kerethez, akikről nagyon pozitív a véleményem, biztos vagyok benne, hogy a máshonnan érkező tehetségek leigazolásai is segíteni fogják a csapatunk fejlődését! Most az egy hetes tábor után pihenőre megyünk és majd július 17.-én kezdjük a felkészülést. Mindenkinek addig is jó pihenést kívánok! HAJRÁ SZEKSZÁRD!” – nyilatkozta Dr. Balogh István, vezetőedző.

 

Támogatók

 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a
 • a