A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Jelen

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) még 2011 őszén hagyta jóvá klubunk sportfejlesztési programját. A szövetség akkori határozatában - különböző jogcímeken - közel 250 millió forintot ítélt meg a társasági adóból (tao) levonható sporttámogatások révén. Az adóforintok nagy részét infrastruktúra-fejlesztésre adták, kisebb szelet jutott az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos feladatokra, illetve a személyi ráfordításokra. Mivel sokáig semmi nem történt az ügyben, az MLSZ 2013 júliusában meghosszabbította a pályázat határidejét.

2014. november 13-án a változásra szavazott a klubtagság: a tisztújító közgyűlés Fehér Attila helyett Kárpáti Zoltánt választotta meg új elnöknek. A korábbi háromról öt tagra bővült az elnökség. A régi irányító testületből csak Alessandro Arena maradt, mellé elnökhelyettesnek Gárdi Gábort, tagnak Keszthelyi Szabolcsot és dr. Sztruhár Sándort jelölték a küldöttek. A számvizsgáló bizottság elnöki pozíciójára Till Zoltán, Bíró Ferenc és Vass Péter egyhangú szavazás után kapott felkérést.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2015 február végén tartott közgyűlésén úgy döntött, hogy a büdzsé tartalék keretének terhére biztosítja az új öltöző építésének, valamint a régi rekonstrukciójának 83 millió forintos önrészét. A projektmenedzsmenti és műszaki ellenőri feladatok ellátására a Szekszárdi Városfejlesztési Kft.-t jelölte ki a helyhatóság. Amennyiben a közgyűlés nem szavazta volna meg az önerőt, úgy egyesületünk elbukta volna a pályázati támogatást.

2015 márciusában tették le az alapkövet, a terveknek megfelelően nyolc hónappal az első kapavágás után november 12-én, csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták a szekszárdi futballklub új öltözőépületét.

A sporttelephely felújítási programban a társasági adóból levonható sporttámogatások révén 13 öltöző lett kialakítva az öltözőkomplexumban. Az 1260 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkező épületben az öltözők mellett modern kiszolgáló helyiségek, két iroda, tárgyalóhelyiség, médiaszoba, mosoda és szertár, valamint orvosi- és doppingszoba is van. A büféként üzemelő épületet szintén felújították, s összekötötték a régi létesítménnyel. Az új épület mellett a közművek teljes felújítása is megtörtént. A kivitelező a szekszárdi székhelyű Sugár Kft. volt.