Egységben volt az erejük, nagybetűs csapatként váltanak osztályt - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Egységben volt az erejük, nagybetűs csapatként váltanak osztályt

Ponterős tavaszi hadjáratának köszönhetően ősztől az NB I-ben szerepelhet majd női futsalcsapatunk, amelynek egyik legjobbja Horváth Katalin volt az idény során.

A remek szereplésből oroszlánrészt vállalt a rutinos játékos, aki együttese és saját teljesítményét is gólkirálynői címmel koronázta meg.

„A bajnokság kezdete előtt igazoltam haza Szekszárdra az ELTE-BEAC-tól. Micskó Márk edző főleg helyi és tolnai játékosokra építette csapatát. Nem tűztünk ki nagy célt magunk elé: legyen egy jó csapatunk, amely jó közösséget alkot. Talán ennyiben lehetne összefoglalni a rajt előtti fogadalmunkat - nyilatkozta Horváth Katalin. - Ősszel még formálódtunk, volt, hogy zsinórban több vereség is becsúszott. Tavasszal aztán nagyon elkaptuk a ritmust, jól jöttek a meccsek. Egyedüli csapatként megvertük a bajnok Debrecent, ekkor éreztem, hogy ebből még valami nagyon jó dolog is kijöhet."

Az alapszakasz második körében és a rájátszásban is mindössze egyetlen vereséget szenvedett az UFC, annak ellenére, hogy a gárda „verőembere", Bogárdi Mónika a Hajdúböszörmény elleni februári bajnokin térdszalagszakadást szenvedett.

„Móni kemény csaj, erős tagja volt a csapatnak, így a kiesése nagy érvágást jelentett. Emellett a kettős engedéllyel nálunk futsalozó Csigi Eszter és Gősi Natália nagypályás bajnokik miatt hiányzott, így mindenképpen nagy bravúr, hogy megszereztük a feljutást jelentő második helyet - folytatta a 26 éves játékos. - A Hajdúböszörmény sokáig előttünk volt, de amikor jöttek az eredmények, mindenki kúszott-mászott a sikerért. A ZTE-Göcsej SK és a Reklám Press-Skorpió Salgótarján elleni meccseken nagyon kellett koncentrálnunk. Utóbbi gárda ellen a 39. percben szereztük a győztes gólt. A rájátszásban két-három cserénk volt mindössze, erős mérkőzéseket játszottunk. Arra figyeltünk, hogy egységesek maradjunk és tartsuk második pozíciónkat a tabellán."

Horváth Katalin 25 mérkőzésen 37 gólt szerzett, 19-et az alapszakaszban, hatot a rájátszásban. Legnagyobb riválisának, Papp Eszter (Kalafa-Újbarok) nem ment annyira a középág meccsein, 32 góllal lett második.

„A tízcsapatos NB I húzós bajnokság lesz sok fővárosi csapattal, a feljutó Debrecennel, a Hajdúböszörménnyel, a DVTK-val és Győrrel. Erősítenünk kell, van már lezárt és folyamatban lévő tárgyalás is a lehetséges játékosokkal - mondta a hátvéd. - Körmérkőzéses rendszer után playoff szisztéma szerint zajlik majd a pontvadászat, így hosszú, megerőltető bajnokságra számítok. Éppen ezért már július 14-én elkezdjük a felkészülést. A célunk a legjobb nyolc közé kerülés, a rájátszásban aztán már bármi megtörténhet. Igazi csapattá kovácsolódtunk össze tavasszal, nekünk ez lesz a legnagyobb erősségünk a többiekkel szemben."


Hozzászólások: