Máris megkezdtük a felkészülést a 2018/2019-es bajnoki szezonra - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Máris megkezdtük a felkészülést a 2018/2019-es bajnoki szezonra

Mivel a Közép-csoport beosztása még nem ismert, és a leendő ellenfelek kilétét is homály fedi, a végső, konkrét célt majd csak a végleges keret és csoportbeosztás kialakulása után érdemes kijelölni.

Az eredményesség szempontjából a legfontosabb, hogy azokon a találkozókon, ahol steril labdabirtoklási fölényben játszik csapatunk, az adódó helyzeteket kíméletlenül ki kell használni. A futball ezen aspektusában messze elmaradtunk az elvárásoktól a mögöttünk hagyott évadban.
Nagy jövés-menés nem várható, a huszonnégy tagú keretbe több játékost célzottan posztra szeretnénk igazolni, de a szakmai vezetés számára a legfontosabb, hogy a saját értékeinket tartsuk meg.

A megjelent hírekkel ellentétben az NB II-be feljutott Tiszakécskével hírbe hozott Hegedűs Márk mégis marad, távozik viszont Kozics Barnabás, aki a másodosztályban folytatná pályafutását, a balhátvéd Prei­ninger Patrik pedig visszatér nevelőegyesületéhez, a Bonyhád Völgység LC-hez.
Új labdarúgók is érkezhetnek: a középpályás Steinbach Máté Paksról, a PFC második csapatától érkezik. A keret kiegészül az U19-es együttesből kiemelkedő Bakó Viktorral, Ágics Péterrel, Tóth Dáviddal, az U17-es, másodosztályba rájátszás után feljutó alakulat két erőssége, Wirth Dániel és Farkas Kevin szintén csatlakozik az NB III-as kerethez.
Az átigazolási szezon július 31-én zárul, addig önjelölt világsztárok és megváltók leigazolása realizálódhat, de ennek ellenkezője is megtörténhet, környezetváltásra vágyó labdarúgók találhatnak maguknak új állomáshelyet.

A tervek szerint nyolc edzőmeccset játszunk az augusztus 4-i bajnoki rajtig. Először július 7-én, szombaton a megye egyes Kakasd lesz az ellenfelük, majd a Jánoshalmával (megye I.), a Kozármislennyel (NB III), a Nagymányokkal (megye I.) és a csoportrivális Paksi FC második csapatával is meccselünk, néhány ellenfél kiléte még nem biztos.

Kvanduk János edző elmondta, sok idő nincs a kezdésig, a cél, hogy minél többen és többet játsszanak a rendelkezésre álló öt hétben.
Ami sok problémát okozott az elmúlt évadban, az a sérülések száma. Ezzel kapcsolatban a vezetőedző hozzátette: Füredi Patrik, Turi Tamás és Márton Erik is elkezdi a felkészülést a csapattal.
A 15 találattal ismét házi gólkirályi címet szerző Fejes Péter tehermentesítését is meg kell oldani. A 26 éves, rutinosnak számító csatár rotálása kulcsfontosságú lehet az új évadban, helyettesének beépítése lehet a szakmai stáb egyik fő feladata.


Hozzászólások: