Czinkon Szabolccsal kis híján történelmet írtak a fiatal felcsúti focisták - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Czinkon Szabolccsal kis híján történelmet írtak a fiatal felcsúti focisták

Fantasztikus menetelés végén szerzett ezüstérmet a Puskás Suzuki Kupán a Puskás Akadémia U17-es csapata, kispadján Czinkon Szabolccsal.

– Gratulálok. A Real Madridot megelőzni nem kis dolog!

– Köszönöm szépen a gratulációt a magam és a csapatom nevében – mondta a Tolnai Népújság érdeklődésére telefonon Czinkon Szabolcs, aki második helyen végzett csapatával a Puskás Suzuki Kupán. – Óriási eredményt értünk el, ilyen erős mezőny a korábbi években még nem volt ezen a tornán, mi pedig ott voltunk a döntőben, és az addig mutatott produkciónkkal maximálisan rászolgáltunk arra, hogy az aranyért játszhattunk.

 

– Néztem a televízióban, csalódottan nyilatkoztál a döntőt követően, pedig egyáltalán nincs rá okod.
– Persze, hogy csalódott voltam, hiszen hihetetlenül közel voltunk ahhoz, hogy történelmet írjunk. A Puskás Akadémia soha nem nyerte meg korábban ezt a tornát, és a mostani fináléban reális esélyünk volt rá, hogy mi emeljük magasba a serleget. Az első játékrészben nagyon jól játszott a csapat, kontrolláltuk a mérkőzést, és lehetőségünk volt a vezető gól megszerzésére, de a genkiek a játékrész hosszabbításában egy védelmi megingást kihasználva büntettek, majd a második játékrész derekán egy pontrúgás utáni szerencsés góllal kétgólos vezetést szereztek. Szépítésünk után támadtunk az egyenlítő találatért, a kapusunk is előrement, de egy labdaszerzés után az ellenfél betalált az üresen maradt kapunkba. A Genk nagyon jó csapat, Európa-szerte híres az utánpótlásneveléséről, de felvettük velük a versenyt, és erre büszkék lehetünk.

 

– Felvettétek a versenyt a Bayern Münchennel, a brazil Flamengóval és a görög Panathinaikosszal is!
– A brazilok úgy jöttek Felcsútra, hogy előtte megnyertek egy rangos nemzetközi tornát. Hihetetlenül jó csapatuk van, képzettek, technikásak. Az első félidőben megszereztük ellenük a vezetést, de aztán beszorítottak minket a kapunk elé. Akadt ugyan két-három kontránk, de nem tudtunk gólt lőni. Szerencsére kitartott az előnyünk. A Bayern München fiataljai ellen végig a mi akaratunk érvényesült, magabiztosan vertük meg a németeket. A görög Panathinaikosz ellen úgy léptünk pályára, hogy tudtuk: már egy döntetlen is elég az első helyhez és a fináléhoz. Mégis győzelemre játszottunk, sok helyzetünk volt, mégis a görögök szerezték meg a vezetést. A hajrában nagyon sokat tettünk azért, hogy egyenlítsünk. Nyomtunk, támadtunk, és tíz másodperccel a hosszabbítás letelte előtt egyenlítettünk. Óriási meccs volt, amelyen hatalmasat küzdöttünk, megérdemeltük a döntőbe jutást. Sajnálom, hogy nem tudtunk történelmet írni, hogy nem tudtuk feltenni a pontot arra a bizonyos i-re.

 

– Két éve kerültél a Puskás Akadémiához, s az eredményeket elnézve azt gondolom, nincs okod a panaszra!
– Nagyon jól érzem magam, azt csinálhatom, amit szeretek, ráadásul Bonyhádról indulva jelenleg az ország egyik legjobb utánpótlásnevelő klubjánál lehetek edző. Egy éve vagyok ezzel a korosztállyal, nemrég bajnoki címet szereztünk, most pedig világhírű csapatok között ezüstérmesek lettünk a Puskás Suzuki Kupán. Korábban az U13-as csapattal is élveztem a munkát, jó eredményeket értem el, örülök, hogy a klubvezetés úgy látta, hogy a kezembe adhatja az U17-esek dirigálását. Mindig a maximumra törekedtem edzőként, talán emiatt is kért fel annak idején Szalai László, hogy jöjjek a klubhoz dolgozni, amire örömmel mondtam igent.

 

– Rengeteget hallani arról, hogy ebben a korban bármelyik nemzettel felvesszük a versenyt. Látsz olyan tehetséget a csapatodban, aki sokra viheti?
– Nagyszerű csapatom van, amelyben a játékosok élnek-halnak a fociért, s biztos vagyok benne, hogy a korosztályból kiöregedve is mindent megtesznek majd azért, hogy élvonalbeli futballistákká váljanak. Bízom benne, hogy néhányukról a jövőben fogunk még hallani.Hozzászólások: