Jól helytálltunk a kompakt játékot nyújtó listavezető pécsiekkel szemben - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Jól helytálltunk a kompakt játékot nyújtó listavezető pécsiekkel szemben

Egygólos győzelemmel távozott Szekszárdról az éllovas Pécsi MFC.

NB III Közép-csoport, 28. forduló. Szekszárdi UFC–Pécsi MFC 0–1 (0–0). Jv.: Móri (Pápai, Rigó). Szekszárd: Lékai – Márton E. (Károly V., 80.), Arena Á., Nagyváradi, Dallos – Budai (Kvanduk J., 76.), Lékó (Csigi, 79.), Kozics, Juhász M., Hegedűs M. – Fejes. Vezetőedző: Kvanduk János.

Pécsi MFC: Somogyi – Kónya K., Gajág, Puskás G., Erdős – Horváth A., Nagy J. – Kónya D. (Beke, 90.), Koller, Károly B. (Bata, 83.) – Mojzer (Wittrédi, 54.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Csapatunk szurkolói összeszorított farpofával huppantak le meccset nézni, hiszen az utóbbi hetekben félelmetes formában játszó Pécs számított a találkozó favoritjának. Motiváltan kezdtünk, míg talán a vendégek az öltözőben maradtak a derbi elején. Az első negyedóra végén jegyezhettük fel az első pécsi helyzetet. Szép lassan átvette a játék irányítását a "Munkás", nálunk a Fejesre felívelt labdák nem voltak hatékonyak, mert a center kevés segítséget kapott a társaktól. Egyre többször került a védelmünk mögé - főleg a jobb oldalon - a vendéggárda, amely kapufáig is jutott. A lendületes pécsiek gyorsan átmentek a középpályán, mi pedig visszaálltunk és vártuk a pofont…

A gólt végül a csereként beálló Wittrédi Dávid – aki nélkül a PMFC olyan mint a Twin Peaks harmadik évada Bob nélkül – szerezte egy sakk-mattra kidolgozott támadás végén. A pécsi szurkolók pedig pont úgy viselkedtek a találat után, mint a tiszaroffi falunapi gyülekezet Fluor Tomi láttán. A gól utáni teljesítmény terjengősebb szószaporítást nem érdemel – akár egyenlíthettünk is volna. Az ellenfél erényeinek tompítására játszottunk, és az őszi 7–0-s vereséget figyelembe véve a játékosok megvalósították az edző által megálmodott taktikát. A pécsiek a csapatrészek közötti szinergiával többször kerültek Lékai kapuja elé, s egygólos sikerükkel megőrizték helyüket a tabella élén.

Gólszerző: Wittrédi (60.).

Kvanduk János: – Ami a célunk volt, hogy úgy nézzünk ki mint egy labdarúgócsapat, sikerült elérnünk. Egy ilyen szintű alakulat ellen mint a Pécs, az adódó lehetőségeket jobban ki kell használni. Benne volt a mérkőzésben, hogy pontot szerzünk. Büszke vagyok arra, ahogy játékosaim teljesítettek a pályán.Hozzászólások: