Micskó Márkék egy teljesen új úton indulnak el a következő szezontól - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Micskó Márkék egy teljesen új úton indulnak el a következő szezontól

A bajnokság még éppen csak befejeződött, de az Agenta Girls Szekszárd FC-nél már a jövőt tervezik.

– Két dobogós helyezés után most nem került érem a nyakatokba.
– Nem sikerült véghez vinni, amit szerettünk volna – mondta Micskó Márk azok után, hogy csapatunk 2–2-es rendes játékidőt követően hetesekkel alulmaradt a Brandmission-Artifex Tolna-Mözzsel szemben a bronzéremért zajló párharcban. – A vasárnapi tolnai meccset végig uraltuk, szépen, okosan játszottunk. Ellenfelünk csak védekezett, semmi más nem érdekelte. A helyzetkihasználás döntött, mert több lehetőségünk volt, mint ellenfelünknek, mégsem tudtunk legalább egy góllal többet lőni. Magasra tettük a lécet az utóbbi két évben megszerzett ezüsttel és bronzzal, de merem állítani, hogy csapatomnak a döntőben lett volna a helye. A 4. hely ellenére sem kell azonban csüggednünk, menni kell tovább.

 

– Milyen koncepció mentén?
– Az új szezontól az utánpótlásnevelésre helyezzük a hangsúlyt, ennek következtében szeptemberből már U7-es korosztálytól szeretnénk csapatokat indítani. Célunk, hogy Szekszárdon és vonzáskörzetében olyan lehetőséget nyújtsunk a focizni, futsalozni vágyó lányoknak, hogy szívesen jöjjenek. Olyan klubot akarunk, amelynek van koncepciója, van jövőképe, vannak céljai. A legkisebbek Bozsik-tornákon indulhatnak, a nagyobbaknak U13-as és U15-ös tornákat fogunk szervezni. Az U16-os korosztállyal pedig nyújtott pályán is indulunk, a lehetőséget tehát biztosítani fogjuk azoknak, akik focizni vagy futsalozni szeretnének.

 

– A motiváció meglehet a fiatalokban, hiszen Szekszárdról múlt héten hárman is szerepeltek a nemzeti csapatban.
– Horváth Katalinon, Hargas Annamárián és Megyes Ágnesen kívül ráadásul Ganczer Hajnalka és Buchmüller Petra is ott volt a bő keretben! Hamarosan elkezdi a szereplését az U17-es leány válogatott is, akik majd az ifjúsági olimpián mutathatják meg, hogy mit tudnak. Ez is egy komoly cél lehet az utánpótlás előtt. Előbb eljutni oda, később pedig a felnőtt válogatottba.

 

– De addig még hosszú út vezet...
– Hosszú és tervekkel teli út. Fontos, hogy a lányok minél több minőségi edzésen vegyenek részt, a fejlődésük folyamatos legyen. Ezért szeretnénk szoros együttműködést kialakítani az általános iskolákkal, de utánpótlásunk fejlesztése érdekében tárgyalásban állunk egy komoly szakemberrel, akinek elhivatottsága, szakértelme megkérdőjelezhetetlen.


Hozzászólások: