Tét nélküli lesz a Szekszárd FC és a Tolna-Mözs megyei futsalrangadója - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Tét nélküli lesz a Szekszárd FC és a Tolna-Mözs megyei futsalrangadója

Az alapszakasz utolsó fordulójában megyei rangadót rendeznek a női futsal NB I-ben.

Egy fordulóval a zárás előtt biztossá vált, hogy az Agenta Girls Szekszárd FC a második helyen zárja az alapszakaszt a bajnoki címvédő Hajdúböszörmény mögött. A Tolna-Mözs szerdáig még szurkolhatott azért, hogy elcsíphesse a harmadik pozíciót, de az Astra az elhalasztott mérkőzésen 7–3-ra legyőzte a miskolciakat, ezzel eldőlt, hogy a negyedik helyen fejezik be az alapszakaszt.

Eddig tíz bajnokit játszott egymással a Szekszárd és a Tolna, de ez lesz az első olyan, amelynek nem lesz igazi tétje. Egy megyei rangadó azonban mégis csak rangadó, a vendégeket pedig fűti a visszavágás vágya. Varga Adélék legutóbb több mint egy éve, 2017 januárjában tudták legyőzni együttesünket (5–2), ráadásul idén mindkét bajnokin vereséget szenvedtek, Szekszárdon 3–2-re, Tolnán 2–1-re maradtak alul.
Az örökmérleg minimális szekszárdi fölényt mutat, három döntetlen mellett Horváth Katalinék négyszer, a Tolna háromszor került ki győztesen a párharcból.
Répcelaki sikerével hárommeccses vereségsorozatot szakított meg Micskó Márk csapata, amely a rájátszást is győzelemmel a háta mögött kezdené meg.
„Nagyszerű teljesítmény, hogy megszereztük a második helyet. Nincs igazán tétje a mérkőzésnek, ami persze nem igaz, mert egy Szekszárd–Tolna mindig, minden körülmények között rangadó. Vannak sérültjeink, ha nem jönnek helyre, nem fogjuk kockáztatni a játékukat" – nyilatkozta Micskó Márk.

A két együttesből tizenegy játékos kapott meghívót a válogatottba. Dombó János szövetségi kapitány csapatunkból Buchmüller Petrára, Ganczer Hajnalkára, Hargas Annamáriára, Horváth Katalinra és Megyes Ágnesre, a Tolnából Horváth Hannára, Ősz Csengére és Varga Adélra (tartalék lesz Üveges Katalin, Szalkai Kitti, Folk Zsuzsanna) számít a jövő heti összetartáson.

Agenta Girls Szekszárd FC–Brandmission-Artifex Tolna-Mözs mérkőzés vasárnap 18.30 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

 Hozzászólások: