Megvédte elsőségét az MTK, remekül helytálltak fiatal focistáink - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Megvédte elsőségét az MTK, remekül helytálltak fiatal focistáink

Az MTK csapata fölényesen győzött a szekszárdi sportcsarnokban szombaton megrendezett IV. Horfer Serleg-kupa utánpótlás-focitornán, amelyen klubunk korosztályos alakulata eddigi legjobb eredményét érte el.

Sokan jöttek szurkolni a szekszárdi fiataloknak, akik meg is hálálták a buzdítást, hiszen csoportjukban a Videotont és a Honvédot is legyőzték, s másodikként léptek tovább a négy közé. Korábban nem zártak még ilyen előkelő helyen.

A kupán az első helyet az MTK fiataljai szerezték meg, teljesen megérdemelten. Aki az elejétől végigkövette a meccseket, az láthatta, hogy a kék-fehérek nagy favoritok, a döntőben a Vasasnak például hatot rúgtak.

Ahogy azt az eddigi tornákon megszokhattuk, ezúttal is megkoronázták a legendás Aranycsapat dombóvári védőjének, Buzánszky Jenőnek a sportcsarnok falán lévő emléktábláját. Ács Rezső polgármester mellett beszédet mondott dr. Molnár Andrea, az Ovisport Alapítvány kuratóriumi elnöke, ifjabb Buzánszky Jenő, illetve a főtámogató Horváth Ferenc.

Eredmények. A csoportok végeredménye, A-csoport: 1. Pécsi MFC, 2. Szekszárdi UFC, 3. Videoton, 4. Bp. Honvéd. B-csoport: 1. MTK, 2. Vasas, 3. Újpest, 4. Ferencváros.

A felsőházban: Vasas KA-Pécsi MFC 2–2 (büntetőkkel: 3–2), MTK-Szekszárdi UFC 5–0.

Az alsóházban: Ferencváros–Videoton 0–0 (büntetőkkel: 5–4), Bp. Honvéd–Újpest 0–0 (büntetőkkel: 3–2).

 

Helyosztók, a 7. helyért: Újpest–Videoton 0–0 (büntetőkkel: 4–3). Az 5. helyért: Ferencváros–Bp. Honvéd 1–1 (büntetőkkel: 3–2). A 3. helyért: Pécsi MFC–Szekszárdi UFC 2–0. Döntő: MTK–Vasas KA 6–0.

Különdíjasok. Gólkirály: Konkoly Patrik (MTK) 6 góllal. Legjobb mezőnyjátékos: Varga Márton (MTK). Legjobb kapus: Kachovetz Olivér (Pécsi MFC). Legjobb védő: Milicz Péter (Vasas).

A csapatok legjobbjai, MTK: Adi Bence. Vasas: Genye Koppány. Pécs: Neidhardt Dávid. Szekszárd: Galambos János. Ferencváros: Léránt Patrik. Honvéd: Zsíros Norbert. Újpest: Székely Péter. Videoton: Loósz Botond.


Hozzászólások: