A legidősebb és legfiatalabb játékosunk között 32 év a korkülönbség - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

A legidősebb és legfiatalabb játékosunk között 32 év a korkülönbség

Az előző szezonban még a megyei élvonalban szerzett bajnoki címet második számú csapatunk, amely idén egy osztállyal lejjebb is jó úton jár efelé.

Vizdár Zsolt játékos-edző gárdája a félidőben listavezető, több győzelmének köszönhetően utasítja maga mögé az ugyanannyi ponttal álló Bonyhád-Börzsöny SE-t, és egy ponttal áll jobban a Mórágynál.

„Ebben az osztályban is az a célunk, mint ami a megye egyben volt, vagyis minél több fiatalnak biztosítsunk lehetőséget arra, hogy a felnőtt bajnokságban is megmutassa magát – mondta Vizdár Zsolt, aki immáron összevont bajnokságban – legutóbb még Keleti és Nyugati csoportban zajlottak a küzdelmek – dirigálja tartalékcsapatunkat. – Akik megállják a helyüket, azok később jó eséllyel pályáznak arra, hogy odakerüljenek az NB III-as gárda keretéhez. Ősszel öt fiatal kapta meg a lehetőséget a bizonyításra, a 2000-es születésű Acsádi Dániel és Jakab Attila, valamint a 2001-es Farkas Kevin, Fazekas Tamás és Novák Attila."

A szakvezető kimutatása szerint negyvenketten játszottak az őszi idényben, érdekesség, hogy a legidősebb és a legfiatalabb játékos között 32 év a korkülönbség. Amíg Fazekas Tamás január 5-én a 17., addig Prantner György március 9-én a 48. életévét töltötte be. A legtöbb mérkőzésen Vörös Adrián játszott, ő az ősszel mind a 15 találkozón szerepet kapott.

„Nem feltétlenül az első hely a célunk, de ha már ott állunk, akkor azt a lehető legtovább szeretnénk is megőrizni – folytatta Vizdár Zsolt. – Jó a közösség, annak ellenére is, hogy nagyon sokan kaptak lehetőséget. A fiatalok örömmel jönnek tanulni az idősebbektől, akik pedig szívesen segítenek. A téli szünetben lesznek érkezőink, néhány korábban már Szekszárdon megfordult játékos visszatérhet hozzánk és továbbra is figyelni fogjuk a korosztályos bajnokságokat, elsősorban az U17-eseket, akik közül néhányan megkaphatják a lehetőséget a bizonyításra. A Bonyhád-Börzsöny, a Mórágy és a Madocsa tűnik a legkomolyabb ellenfélnek, de nem szakad elfeledkezni a Faddról, a Kisdorogról és az Aparhantról sem. Mi szereztük a legtöbb győzelmet, mi rúgtuk magasan a legtöbb gólt és mi kaptuk a harmadik legkevesebbet, ha ezt tartani tudjuk, jó esély lesz rá, hogy a megye egyes bajnoki cím után a megye kettőben is Szekszárdra kerüljenek az aranyérmek."
Hozzászólások: