Fejes Péter fejében nem a hibája járt, arra gondolt, hogy minél előbb javítson - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Fejes Péter fejében nem a hibája járt, arra gondolt, hogy minél előbb javítson

Mindhárom megyei csapat bejutott a Magyar Kupa legjobb 64 együttese közé. A Bátaszék és a Paksi FC mellett a legnagyobb hurrá kiáltás NB III-as csapatunknak jár, mert egy osztállyal feljebb szereplő gárdát búcsúztatott nagy csatában, tizenegyesekkel.

Kvanduk János vezetőedző már a meccs előtt beharangozta, hogy a Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen azok a játékosok juthatnak szóhoz, akik eddig kevesebbet játszottak. Kezdőként lépett pályára a fiatal kapus Szűcs Krisztián, és középhátvéd pozícióban Preininger Patrik. Ennek ellenére pariban volt másodosztályú riválisával az UFC, s ha a végén szerencsével is, szétlövésben kivívta a továbbjutást alakulatunk.

– Úgy gondolom, elismerés illeti a csapat tagjait, mert alázattal és lelkesedéssel tettük a dolgunkat, és azért is, mert a szegediek egyik játékelemben sem tudtak fölénk nőni – nyilatkozta Fejes Péter. – Talán több fejpárbajt nyertek a vendégek, de a lecsorgó labdákból sokat megszereztünk. Amikor bejöttek a friss embereink – fáradtunk, hiszen nagyobb volt az iram, mint egy harmadosztályú találkozón –, akkor is tartani tudtuk a lépést. Nem volt annyi helyzetünk, mint egy NB III.-as meccsen, de a pályán nem éreztem az osztálykülönbséget.
A legutóbbi pontvadászatban 18 góllal karriercsúcsot felállító támadó a Dabas elleni bajnokin kihagyott egy büntetőt, ezúttal azonban Kvanduk Józseffel, Hegedűs Márkkal és Szűcs Krisztiánnal együtt biztos lövőnek bizonyult.
A rúgók sorrendjét természetesen megbeszéltük. Azt is eldöntöttük, hogy Krisztián lövi az egyiket, hiszen ő nem futott annyit, és jól rúgja a tizenegyeseket – tette hozzá a csatár. – Nem az járt a fejemben, hogy szombaton hibáztam, arra gondoltam, milyen hamar tudok javítani. A sport számos olyan tulajdonságot formál az emberben, mint a célokért való küzdelem, a győzni akarás, valamint a csapatmorál javítása. Ez a 11-es párbaj megmutatta, hogy erős a kereten belüli kohézió, amely az előrelépés egyik feltétele.
Az UFC vasárnap a SZEOL otthonában játszik (16.00 óra), a közgazdász mesterdiplomával rendelkező gólvágó eltiltása miatt nem léphet pályára.Hozzászólások: