Két húzójátékos távozott, a helyükre többen érkezhetnek a holtszezonban - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Két húzójátékos távozott, a helyükre többen érkezhetnek a holtszezonban

Megkezdte a nyári felkészülést NB III-as labdarúgócsapatunk.

Hétfőn laza, könnyed átmozgató edzéssel megkezdte a felkészülést az augusztus 12-én rajtoló új bajnoki évadra a Közép-csoport hetedik helyén záró Szekszárdi UFC NB III-as csapata. Rossz hír szurkolóink számára, hogy együttesünk meghatározó focistái közül kettő, a kapus Pokorni Péter (Ajka) és Puskás Gábor (Pécsi MFC) is máshol folytatja. A csatár Havasi Dániel Vácra tart, a középpályás Horvát Gábor és Márkvárt Patrik valószínűleg egy fővárosi csapatban játszik majd tovább, és nem marad a megyeszékhelyen a régóta sérüléssel bajlódó védő Szabó Milán sem – mondta el Kárpáti Zoltán elnök.
A hosszú ideje keresztszalag-problémával küszködő Juhász Máté a tréning elején még külön dolgozott, majd beszállt a társak közé, jó hír, hogy fájdalom nélkül végigcsinálta az edzést. Több játékos nem volt ott az első foglalkozáson: Lerch Marcel március óta sérüléssel bajlódik, Dallos Máté beteg, Márton Erik egyéb elfoglaltság miatt szerdán csatlakozik a kerethez.
A felnőtt keretet érintő további hír, hogy Horváth Bálint és Koch László abbahagyta aktív karrierjét, előbbi az NB III-asok kapusedzője lesz. Rátkai Gábor és Ranga Máté alacsonyabb osztályban folytatja.
Az elkövetkező két hétben több próbajátékos is feltűnik majd, ketten már az első tréningen megjelentek. A bal lábas támadó Ihos Ádám korábban Kecskeméten és a III. ker. TVE alakulatában szerepelt, míg a középpályás Varga Patrik játszott az NB II-es Kazincbarcikában, de megfordult Németországban is. Több hónapos kihagyás után most próbálja „felépíteni” magát. A kapus Filipánics Bálint a Gyirmót, a Balatonfüred és a BFC Siófok igazolt labdarúgója volt, a Balaton-parti gárda tagjaként az NB II-ben is védett.
Nem gyengülünk
Kvanduk János vezetőedző megjegyezte, a jövő héten Kaposvárról további két próbázó érkezik. Véleménye szerint rendben lesz a csapat, bármennyire is hiányozni fog a pályáról és az öltözőből Pokorni és Puskás, a tervezett átigazolások realizálódása esetén nem gyengülünk. Hozzátette: több tehetséges juniorkorú fiatalt (Bakó Viktor, Tóth Dávid) szeretnének folyamatosan beépíteni a felnőtt együttesbe, a kapus Schäffer Kevin már felkerült az első csapat keretébe.Az elnök és a vezetőedző az ellenfelek ismeretének hiányában nem fogalmazott meg konkrét célt, reményeik szerint ősszel egy látványosan és eredményesen futballozó szekszárdi gárdát láthatnak majd a nézők.


Hozzászólások: