Eredményben és játékban is javulást értünk el a most befejeződött idényben - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Eredményben és játékban is javulást értünk el a most befejeződött idényben

A 2015/2016-os évadban még a kiesés elkerülése ellen harcolt NB III-as felnőttcsapatunk a Közép-csoportban, amely idén a várakozásokat túlszárnyalva hetedik helyen végzett.


– Hogyan értékelnéd a tavaszi teljesítményeteket, úgy, hogy 14 mérkőzésen ültél a kispadon?

– Saját szemszögemből sikeresnek. Megoldottam egy olyan feladatot, amivel pályám során még nem szembesültem, szezon közben vettem át csapatot - nyilatkozta Kvanduk János, az UFC vezetőedzője. - Fokozni tudtuk a csapat eredményességét, és azt mondják, hogy a játékunk élvezhetősége is javult. Az őszi mínusz kettes gólkülönbségünket pozitívvá tettük, és tavasszal a Budafok és a Pécsi MFC után a harmadik legtöbb pontot szereztük a csoportban. Az utolsó hét meccsünkön veretlenek maradtunk.

 

– Márciusi beugró edzőként milyen kisebb-nagyobb problémákkal szembesültél?

– Nem volt optimális állapotban a csapat. De ezt nem részletezném, mert nem szeretnék visszafelé mutogatni. Nem lenne elegáns.

 

– Miként sikerült egységbe kovácsolni az eltérő habitusú játékosokat?

– A problémákat labdarúgó problémaként kezeltük és azokra labdarúgó választ adtunk. Megpróbáltuk elérni, hogy a játékosok ne csak lejátsszák, hanem megéljék a mérkőzéseket. Ismerjék fel, mi okoz akár csapat, akár egyéni szinten nehézséget számukra. Keressék rá a megfelelő megoldást. Váljanak tudatos labdarúgóvá. Azt akartam, hogy érezzék, ők a főszereplők. Az utolsó két mérkőzésen már nagyon pozitív reakciókat kaptam a játékosoktól. Alkotó közösségé formálódtunk. És ebben jó példát mutattunk a stábbal.

 

– Melyek voltak a legemlékezetesebb mérkőzések?

– Pozitív értelemben a Pécs, a Szigetszentmiklós és a Dunaújváros elleni meccsek. Mindegyik találkozón mindkét csapat nyílt, győzelemre törő játékot mutatott. Ebből színvonalas, élvezetes összecsapások kerekedtek. Ráadásul a Pécs elleni mérkőzés komoly változásokat eredményezett bennem és az öltözőben is. Negatív szempontból a békéscsabai vereség és a játék. Ott messze elmaradtunk saját elvárásainktól. Sok mindent átértékeltem magamban azután a mérkőzés után. Majd jött a Pécs, és utána a hét veretlenül megvívott mérkőzés...

 

– Hogy alakul a csapat nyári felkészülése? Várhatók változások a keretben?

– Már elkészült a nyári programunk. Kaptak a játékosok két hét szabadságot, illetve lehetőséget, hogy rendezzék a gondolataikat a jövőjükkel kapcsolatban. Június utolsó hetében már a személyre szabott feladatokat végzik el. Július 3-án kezdjük a közös munkát. Az augusztus 12-ei rajtig 31 edzés és 8 gyakorló mérkőzés vár a játékosokra. A keretben természetesen lesznek változások. Első lépésként az eddigi 32-es létszámról 23-ra csökkentjük a kerethez tartozó játékosok számát. Szeretnénk igazolni maximum három játékost célzottan posztra, de a számomra legfontosabb, hogy a saját értékeinket tartsuk meg. Ami nehéz feladat lesz, mert a sikeres szereplésünk miatt többen rendelkeznek ajánlattal más kluboktól, és vannak, akik befejezik az aktív játékot. Koch László sportigazgatóként, Horváth Bálint kapusedzőként dolgozik tovább. De a kialakult kiváló csapategységre alapozva bizakodó vagyok.

 

– Mi a vezetőség elvárása a következő szezonra? Milyen célokkal vágtok neki az új, 16 csapatos pontvadászatnak?

– A végső, konkrét célt majd csak a végleges keret és csoportbeosztás kialakulása után érdemes kijelölni. A vágyunk, hogy legyen egy élmezőnyhöz tartozó, jó szellemiségű, sikeres csapatunk, amelynek játéka élvezetes annak is, aki játssza és annak is, aki nézi.


Hozzászólások: