Három fordulóval a pontvadászat vége előtt már zsebben a bajnoki arany - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Három fordulóval a pontvadászat vége előtt már zsebben a bajnoki arany

A fiatalokkal és a rutinos labdarúgókkal is megtalálta a hangot Dienes Pál, megye egyes alakulatunk edzője.

Bár sokan azt várták, hogy az utolsó előtti fordulóban rendezendő Szekszárdi UFC II.–Szedresi SE találkozón fog eldőlni az aranyérem sorsa a megyei I. osztályban, a mieink a Kölesdi SE 5–2-es legyőzésével három fordulóval a pontvadászat vége előtt már bajnoki címet ünnepelhetnek.

 

– Impozáns mutatóval állunk a bajnokság első helyén: 17 győzelem mellett, egy döntetlent és három vereséget könyvelhettek el. Mi a siker titka?

– Ezen a szinten remek játékosok alkotják a csapatot. Több olyan focista is szerepelt a mérkőzéseinken, akik korábban magasabb osztályban is megállták a helyüket – nyilatkozta Dienes Pál, a Szekszárdi UFC második számú együttesének edzője. – Az eredmények elérésében segített, hogy ezek a rutinos játékosok többször álltak rendelkezésemre, ráadásul jól is játszottak.

 

– Elég heterogén a társaság, fiatal és tapasztalt játékosok elegye. Könnyű volt velük dolgozni?

– Rengeteg jó játékos van a keretben, valamennyien kötődnek az UFC-hez, értékei a klubnak. A társaságot tulajdonképpen négy részre tudom felosztani. A legjobb ifjúsági korú (Tóth Dávid, Major, Ágics) labdarúgók mellett a felnőttekkel készülő (Csigi, Lerch, Szűcs K.) fiatalok is szerepet kaptak. Mellettük a felsőoktatásban tanulók (Kuklis, Nánási, Both, Pap Milán), és az idősebb, NB III-ban már nem szereplő, de szekszárdi kötődésű (Pulcz, Dienes G., Tóth P., Ranga) focistákkal alkottunk egy egészet. Utóbbi kategóriába tartozó játékosok munkahelyi elfoglaltságai már nem teszik lehetővé, hogy magasabb szinten vállalják a futballt. Ki kell emelnem Csizmadia Ferencet és Császár Gábort is. Ők hozzáállásukkal, öltözőbeli jelenlétükkel szintén nagy hasznára voltak a csapatnak.

 

– Milyen emlékezetes pillanatot tudnál kiemelni a szezonból? Hol érezted, hogy befutók lesztek?

– Idegenben a Dunaföldvártól váratlan vereséget szenvedtünk (2–1), ez engem is meglepett. Két sorsdöntőnek mondható meccset említenék. Hazai pályán legyőztük a címvédő Bonyhád VLC-t (2–1), idegenben pedig a Majost (1–4). Fontos győzelmek voltak.

 

– Mi a vezetőség elvárása a következő szezonra? Milyen átalakulás várható a keretben?

– Elsősorban nem az eredményességet állítjuk középpontba. Fiatal, fejlődőképes játékosok felnőtt bajnokságban történő szerepeltetése lesz a fő cél. Az újak beépítésével szeretnék egy olyan alakulatot összegyúrni, amely hosszú távon is eredményesen tud szerepelni, s amelyben a tehetséges fiatalok megmutathatják, hogy az NB III-as gárdában is lehet rájuk számítani.


Hozzászólások: