„Csak a jó játék, kezdeményező hozzáállás hozhat sikereket hosszabb távon” - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

„Csak a jó játék, kezdeményező hozzáállás hozhat sikereket hosszabb távon”

Kvanduk János, NB III-as csapatunk vezetőedzője bízik benne, hogy győzelmi esélyeinket minél többször megragadjuk majd.

 

– Négy meccs: győzelem, vereség, döntetlen, győzelem a sorminta. Erre számítottál, amikor elvállaltad az irányítást?

– Furcsán hangozna, ha azt mondanám hogy nem? Ez egy reális szereplés, de... Mindig győzelemre számítok. Arra törekszünk, hogy olyan játékot, olyan részcélokat válasszunk a meccseken, amik magukban hordozzák a siker lehetőségét – válaszolta Kvanduk János. – Szerintem ez az esély minden mérkőzésünkben benne volt. Abban hiszek, hogy csak a jó játék, kezdeményező hozzáállás hozhat győzelmeket hosszabb távon. Nem szeretem a „vereségelkerülő" magatartást.

– Más stílusban és formációban játszik a csapat. Mire helyezed a hangsúlyt?

– Nem akartuk lerombolni az elvégzett munkát, hanem apró lépésekben helyezzük át a súlypontokat a saját játékképünknek megfelelően. A fociban nincs ami egyértelműen jó, vagy egyértelműen rossz. Működő és nem működő dolgok vannak. Nem szeretném hasonlítgatni a csapat játékát. Olyan rendszert, stílust akarunk, amely kihozza a játékosok erősségeit és elfedi a gyengéit, miközben élvezik a futballt és azt az örömöt, amit a játék nyújthat. De ez akár mérkőzésről mérkőzésre, ellenfél függvényében is változhat.

– Egy hete Arena Ármin és Márton Erik is szerepet kapott. Mi a helyzet a többi sérülttel?

– Ármin jó úton halad, az edzéseken jó teljesítményt nyújt, a meccsrutint kell visszaszereznie. Márton Eriknek nagy a lemaradása, de elégedett vagyok a hozzáállásával. Nagyon fontos a szerepe az öltözőben, remélem még tavasszal eléri régi formáját. Juhász Máté a csapattal edz, de még nagyon sok egyéni tréningre van szüksége, hogy keretbe kerülhessen. A rehabilitációja elmarad attól a szinttől, ahol tarthatna. Dallos Máté egy régebbi sérülés és műtét utóhatásait érzi, egy kiváló gyógytornász segítette a felépülését. Futóedzéseket végezhet, jövő héten talán már bekapcsolódhat a közös munkába.

– Tíz meccs van hátra, köztük az élmezőnyhöz tartozó alakulatokkal. Mi a cél a Békéscsaba elleni, vasárnap 11-kor kezdődő összecsapáson?

– Budai, Koch és Kovács Dávid megsérült a Paks II. ellen, Márkvárt a vállát fájlalja, Nagyváradi bokája kifordult a szerdai edzésen. Szombaton dől el, hogy közülük kire számíthatok, a keret többi tagja készen áll, hogy bizonyítsa képességeit. Szeretünk idegenben szerepelni, mert jobb talajú pályákon játszunk, mint itthon. A profi klubok tartalékcsapatai kiszámíthatatlan összeállításban játszanak, de többnyire olyan fiatal reménységekből állnak, akik sportkarrierre vágynak. Izgalmas, küzdelmes mérkőzésre számítok, sok párharccal és gyors átmenetekkel. Biztos vagyok benne, hogy ezen a mérkőzésen is – mint mindegyiken – lesznek győzelmi esélyeink, és a lehetőséget szeretnénk minél többször megragadni.


Hozzászólások: