A fokozatosság elvét betartva lehet felépíteni egy erős és sikeres klubot - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

A fokozatosság elvét betartva lehet felépíteni egy erős és sikeres klubot

Apró lépésekkel halad előre NB I-es női futsalcsapatunk. Micskó Márk, az Agenta Girls Szekszárdi FC vezetőedzője értekeli a 2016-os évet.

 

– Nem úgy alakult az utolsó mérkőzés, ahogy terveztétek. Nem az eredményre gondolok.

– Mindenképpen szerettünk volna győzelemmel elbúcsúzni az évtől – mondta Micskó Márk. – A DEAC elleni elmaradt mérkőzésről nem szeretnék többet mondani, legyen elég annyi, hogy ezzel csak a mi csapatunk veszített, nem is keveset...

 

– Összességében mégis elégedett lehetsz csapatod idei teljesítményével.

– Úgy gondolom, hogy amit a lányok megvalósítottak és elértek, az szenzációs. Csodálatos meccseken vagyunk túl. Az év mérkőzését Tolnán játszottuk, ahol három perccel a vége előtt még 1–1-et mutatott az eredményjelző, aztán a végén 1–4-et, amivel a toronymagas bajnokesélyest ütöttük ki a bajnoki címért zajló versenyből. Ekkor nőttünk fel végérvényesen az NB I-hez – a siker hatalmas lökést adott.

Büszke vagyok utánpótláscsapatainkra, hiszen az U11 és U15 is sikeresen szerepel, keményen dolgoznak, amit még az eredmények nem mutatnak. A sok munka idővel be fog érni. Másfél éve kezdtük, de már 30-35 kislány tartozik az utánpótlásunkhoz. Külön nem indítottunk U18-as csapatot, őket a megyei felnőtt bajnokságban szerepeltetjük második csapatunkkal közösen. Ők is sikeresek, hisz nyáron megnyerték a megyei bajnokságot. Jövő nyártól pedig egy újabb mérföldkövet szeretnénk meglépni kettes csapatunkkal. Sikeres éven vagyunk túl, de ehhez nagyon sok munka és elhivatottság, valamint alázat kellett. Külön kiemelném az utánpótlásban dolgozó edzőket: Horváth Katalint és Kágyi Istvánt, nélkülük nem tartanánk ott, ahol jelenleg állunk.

 

– Az utánpótlás mellett a felnőtt gárdát is sikerült megerősíteni. Mennyiben lett más a csapat az új játékosokkal?

– Januárban nagyon jó játékosokat igazoltunk, akiknek rengeteget köszönhetünk. Ganczer Hajnalka, Szekér Anita és Hargas Annamária személyében válogatott futsalosok kerültek hozzánk. Velük kiegészülve egy nagyszerű csapat alakult ki, amit nyáron újabb válogatott játékosokkal sikerült megerősíteni. Megyes Ágnes, Buchmüller Petra, Fábián Rebeka és Urbán Anett szintén nagyon jó igazolásnak bizonyult. Erős a csapategység, amit személy szerint fontosnak tartok.

 

– Nem tartottál attól, hogy a tavalyi bronzérem után túl nagy lesz a nyomás alakulatodon?

– Az érem után érezhetően megnőtt szurkolóink étvágya, ami természetes. Mindenkit óvva intenék az abszolutizáló kijelentésektől, mert még mindig alakul csapatunk. Sokat kell dolgoznunk, hiszen a vetélytársaink is erősödnek. Tudjuk mit szeretnénk, hol a helyünk, mindenki tudja a dolgát, ami kell ahhoz, hogy még sikeresebbek legyünk.

 

– Mire lehetünk képesek 2017-ben? Akár egy döntővel is megfejelhetjük a harmadik helyet?

– A 2017-es évnek is úgy vágunk neki, mint az ideinek. Szeretnénk minél több mérkőzést megnyerni, fejlődni, jobbá válni. Hosszú távon gondolkodunk, a fokozatosság elvét követjük. Sok munka van még hátra, hiszen ez a ház még csak épül, az alapok azonban már masszívan állnak. Ha a fokozatosság elvét betartjuk, akkor szép év előtt állunk.


Hozzászólások: