Második csapatunk első helye kellemes meglepetés Dienes Pál számára - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Második csapatunk első helye kellemes meglepetés Dienes Pál számára

Nem számított rá, hogy az első helyen fogunk telelni, a bajnokság rajtja előtt azt várta, hogy ott legyünk az élmezőnyben. Dienes Pál, a megyei I. osztályban szereplő második számú csapatunk edzője szerint az a sikereink titka, hogy egész ősszel igazi csapatként futballoztunk.

Az előző szezonban beugróként bent tartotta NB III-as csapatunkat, a mostaniban pedig a megyei I. osztályban szereplő gárdával alkotott emlékezeteset Dienes Pál. A játékosként az NB I-es Dunaújvárosban is megfordult edző elsősorban arról híres, hogy az ő irányításával veretlenül lettünk bajnokok a 2001/2002-es NB III-as bajnokságban, s emlékezetes, 50 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot állítottunk fel. Dienes Pál a megye egyik legsikeresebb szakvezetője, volt bajnok a megye egyben a Dunaszentgyörggyel, a Bátaszékkel, s most jó úton jár, hogy a szekszárdi csapattal is az legyen.

„Tulajdonképpen azért építettük fel ezt a csapatot, hogy lehetőséget adjunk azoknak a futballistáknak, akik az NB III-as kerethez tartoznak, de kevesebb játéklehetőséghez jutnak, azoknak, akik kiemelkednek az U21-es bajnokságból, illetve azoknak a fiataloknak – gondolok itt a jelenlegi csapatunkból Both Dávidra, Kuklis Kristófra vagy Pap Milánra –, akik felsőfokú tanulmányaik miatt nem tudnak elegendő edzésen részt venni ahhoz, hogy a harmadosztályban számoljunk velük – mondta Dienes Pál. – Ők, kiegészülve egy-két rutinos futballistával olyan egységet alkottak az ősszel, ami azt eredményezte, hogy a mi csapatunk várhatja az élről a tavaszi folytatást. A képességekre alapozva reméltem, hogy ott leszünk az élmezőnyben, ám ez a szereplés nekem is kellemes meglepetést okozott."

Csapatunk a hetedik fordulóban vette át a vezetést a Majosi SE-től, amit az őszi szezon zárásáig már nem is engedett ki a kezéből. Igazán hazai pályán volt lehengerlő együttesünk, amit a hat meccsen aratott hat győzelem és a 28-4-es gólarány is bizonyít, vendégként négyszer nyertünk, kétszer kikaptunk, kilenc rúgott gólunkra öttel feleltek a riválisok.

„Voltak emlékezetes győzelmeink, mint például a Dombóvár elleni hazai 8–1, vagy a Bátaszék elleni, szintén itthoni 4–1-es sikerünk. Ezekre a találkozókra azért lehetünk büszkék, mert nem csak sok gólt lőttünk, de nagyszerűen is játszottunk – folytatta Dienes Pál. – A legnehezebb találkozónkat Szedresben vívtuk. Velük mindig megszenvedünk – bosszantó, hogy az utolsó percben kapott góllal veszítettünk. Hogy mik a céljaink? Mindenképpen ebben a szellemben szeretnénk tovább dolgozni, csalódott lennék, ha a szezon végén nem lennénk ott a dobogón. Vannak tehetségeink, Ágics Péter, Csigi Ádám, vagy Szűcs Krisztián, azért fogunk dolgozni, hogy őket felkészítsük az NB III-ra, mert valamennyien nagy tehetségek – övék a jövő."


Hozzászólások: