Megmutattuk mire vagyunk képesek, bárkivel fel tudjuk venni a versenyt - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Megmutattuk mire vagyunk képesek, bárkivel fel tudjuk venni a versenyt

Méhkerék elleni hazai döntetlen után az éllovas Szigetszentmiklós otthonába látogatott felnőttcsapatunk. A 0–0-ra végződő találkozó hajrájában meg voltak a lehetőségeink, akár a győzelmet is megszerezhettük volna. Ebből az apropóból készített interjút Varga Balázzsal az nb3foci.hu portál.

 

– Miként értékeled az elmúlt időszakot? Mennyire sikerült előre lépnetek, elégedett voltál a csapat játékával és eredményességével?

– A játékoskeret nagy részét 17 és 23 év közötti fiatalok alkotják, akik még nincsenek minden éles helyzetre felkészülve. De folyamatosan tanulnak, fejlődőképesek, így öröm velük dolgozni. Minőségi munkát végzünk a hétközi edzéseken, és minden mérkőzést egy új lépcsőként, új állomásként fogunk fel. Szeretném viszontlátni a begyakoroltakat, és azt, hogy egyénileg a fiatalok egyre magabiztosabbá, bátrabbá válnak, érettebb lesz a játékuk a harmadosztályban – nyilatkozta Varga Balázs. – A csapat játékával elégedett vagyok, bár tudom, hogy még sok idő kell ahhoz, hogy a játékfilozófiámat, stílusomat elsajátítsák a fiúk. De ez a célunk, ezen dolgozunk. Mérkőzésről mérkőzésre lépünk előre, taktikailag az osztály egyik legerősebb csapata vagyunk, az egyik legkevesebb gólt kaptuk a nagyon erős csoportban. A fejlődésünk azonban nem látszik a győzelmek számában, mert nem használjuk ki a gólhelyzeteinket. Több találkozón is jobban játszottunk ellenfelünknél, de nem használtuk ki a lehetőségeinket, így többször egy ponttal kellett beérnünk. A csapatépítésnél rosszkor jött, hogy 3-4 játékosunk is bajnoki mérkőzéseken szenvedett súlyos sérülést, így rájuk ősszel nem számíthatok – új játékosokat kellett beépítenem. Sajnos kétszer egymás után még nem tudtunk ugyanabban az összeállításban pályára lépni. A listavezető Szigetszentmiklós ellen hét játékosomat kellett nélkülöznöm, ebből öten alapembernek számítanak.

 

– Hogyan készültetek az éllovas ellen? Milyen taktikát választottál?

– Mindig felkészülünk az ellenfélből, és mivel rengeteg játékost kellett pótolnunk, a saját játékunk felépítése volt a fő szempont. Kezdeményező taktikát választottunk az első félidőben: letámadtuk ellenfelünket, próbáltunk nyomást helyezni rájuk, amivel szerintem megleptük a listavezetőt. A mérkőzés alatt taktikailag is váltanunk kellett, hogy az ellenfél erősségeit kivegyük a játékból, ez nagyjából sikerült. Voltak időszakok amikor mélyebben, a kapu előtt védekeztünk. Az utolsó negyedórában nagyon jól kihasználtuk, hogy ellenfelünk nagy területeket hagyott maga mögött. Ekkor meg voltak a lehetőségeink a három pont megszerzésére.

 

– Kik nyújtották a legjobb teljesítményt?

– Az egész csapat sikere a jó eredmény. Mindenki hozta önmagát, mindenki hozzá tudott tenni a csapat játékához. Ez nagyon fontos az ilyen mérkőzéseken. Jómagam az egész csapat teljesítményének örülök.

 

– Maradt benned hiányérzet, vagy teljes mértékben elégedett vagy az egy ponttal?

– Mindig győzni akarok, így készültem most is. Az utolsó negyedóra alapján maradt bennem hiányérzet, hisz legalább egy gólt szerezhettünk volna, de a meccs egészét nézve reális a döntetlen, mert volt helyzet a másik oldalon is. A csoport talán legjobb csapata ellen játszottunk, megmutattuk mire vagyunk képesek. Bárkivel fel tudjuk venni a versenyt, tehát tudunk mire építeni.

 

– Ebben az évben még két kemény mérkőzés vár rátok: előbb a Dunaújváros, majd az FTC második csapata ellen. Talán nem is lenne meglepetés a pontszerzés. Mit vársz a találkozóktól?

– Mindkét mérkőzést hazai környezetben játsszuk, ahol jól teljesítünk. Célunk, hogy megnyerjük ezeket az összecsapásokat. Tudjuk, hogy jó csapatok ellen játszunk, és vannak hiányzóink is, de a csapat jó állapotban van. Úgy érzem, ha továbbra is ilyen fegyelmezettek és szervezettek leszünk taktikailag, akkor képesek leszünk komoly eredményeket elérni ezeken a meccseken.


Hozzászólások: