Hiába játszunk mezőnyfölényben, a kaputól 25 méterre elfogy a tudomány - A Szekszárdi UFC hivatalos weboldala

Hiába játszunk mezőnyfölényben, a kaputól 25 méterre elfogy a tudomány

Kilenc forduló után csupán a tizenkettedik helyen áll felnőtt csapatunk az NB III-as focibajnokságban. Épp az őszi idény fele ment le, még kilenc kör van hátra decemberig. Varga Balázs vezetőedző szerint egyelőre nem a helyezés a fontos.

- Csalódottak voltak a drukkerek, hogy az utolsó előtti helyezett Békéscsabát sem tudták legyőzni! Te is az voltál?

- Az eredmény miatt mindenképpen - felelte Varga Balázs, párat aludva a 0–0-s döntetlenre. - A mutatott játékunk alapján ugyanis sokkal több volt a meccsben. Azt gondolom, reálisan egy kettő nullás eredmény tükrözte volna hűen a látottakat.

 

- Mi a baj? Csak azért kérdem, mert az előző hazai meccsünkön a szintén alsóházban tanyázó Mórahalom együttesét sem tudtuk legyőzni!

- Sajnos nem tudjuk értékesíteni a lehetőségeinket. Hiába vagyunk mezőnyfölényben, ahogy legutóbb és most is, hiába birtokoljuk hetven-nyolcvan százalékban a labdát, a kaputól huszonöt méterre elfogy a tudományunk. Itt már kellenének az egyéni kvalitások, a váratlan húzások, ezek azonban hiányoznak.

 

- A játékosokkal van probléma? Ha már az egyéni kvalitásokról beszéltél...

- Tény, hogy nagyon fiatal a csapatunk. Kapusunk, Pokorni Péter a maga huszonhét évével volt a legidősebb a csabaiak ellen, a többiek huszonévesek. Ez is az egyik gond. Éppen most néztem meg, hogy a többségnek húsz-harminc NB III-as meccs van a lábában, miközben például olyan riválisokkal kell felvennünk a versenyt, ahol Oláh Lórántok, Zsolnai Róbertek, vagy Koller Krisztiánok futballoznak. Gondolom, egyiküket sem kell bemutatnom. Kevés a tapasztalatunk, s ha a meccs elején nem tudjuk belőni a ziccereket, akkor egyre inkább elbizonytalanodunk és felhozzuk az ellenfelet.

 

- Mi a megoldás? Mert a szurkoló győzelmeket vár, és azt, hogy az UFC a felsőházban szerepeljen!

- Még támadóbbá kell válnunk. Eddig is ez volt ránk a jellemző, de úgy tűnik, hogy öt ziccer nem elég ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Lehet, hogy tizenöt kell, és ehhez még többet kell vállalkoznunk. Azt gondolom, a védekezésünk rendben van, az, hogy kilenc meccsen kilenc gólt kaptunk, nem rossz, de az előrejátékunknak sokkal hatékonyabbnak kell lennie. Azon fogunk dolgozni, hogy ezen változtassunk, már hétvégén, a Pécsi MFC ellen.

 

- Mit szólsz ahhoz, hogy több szurkolótól azt hallani, hogy túl fiatal vagy, nem tudsz megbirkózni a feladattal!

- Én is hallottam ilyeneket, de csak azt tudom mondani, hogy hiszek az elvégzett munkában. Amikor idejöttem Szekszárdra, teljesen át kellett alakítanom a klubnál uralkodó szemléletet. Akkor elindultunk egy úton, ami véleményem szerint egy jó út. Fizikálisan már sikerült rendbe tenni a csapatot, bátran mondhatom, hogy ebből a szempontból a magasabb osztályú együttesekkel is fel tudnánk venni a versenyt. A taktikai rész elsajátítása azonban egy hosszabb folyamat, én azt mondtam, hogy igazából jövő őszre derül ki, hogy mennyit ért a munkánk.

 

- A szurkoló nem ilyen türelmes, nekik mit ígérsz, mert a tizenkettedik hely eléggé szerény teljesítmény.

- Jómagam is úgy gondolom, hogy előrébb kellene állnunk a tabellán. A Békéscsaba és a Mórahalom ellen elvesztegetett négy pont nagyon hiányzik, de például a Dabas-Gyón elleni meccsben is benne volt a győzelem. Ezekkel a pontokkal simán ott lehetnénk a dobogó közelében, és most nem azt kellene analizálnunk, hogy miért nem jönnek az eredmények!

 

- A játékoskeret alkalmas a célok elérésére? Az újak, akike nyáron hoztál, beváltak?

- Felemás érzéseim vannak. Vannak, akik beváltak, akiktől azt kapom, amit elvárok, de akadnak olyanok is, akik sokkal kevesebbet nyújtanak. Nem akarom megvédeni a játékosokat, de többen korábbi csapataiknál alapembernek számítottak, bármilyen formában is voltak, játszottak. Itt más a helyzet, itt meg kell küzdeni a kezdőcsapatbeli tagságért, s akadnak, akik nehezen tudják feldolgozni, hogy olykor kimaradnak. Az biztos, ez a félév vízválasztó lesz, télen minden szívfájdalom nélkül elköszönünk azoktól, akik nem tudják megugrani ezt a szintet.


Hozzászólások: